בדיקה גנטית לגילוי רגישות לגלוטן שאינה צליאק -NCGS !

האם תפריט ללא גלוטן נכון עבורך ?

בדיקות דם לצליאק יצאו תקינות אך בכל זאת נראה לכם שקיימת רגישות לגלוטן ?

גלוטן הינו חלבון המצוי בחיטה, שעורה, שיפון ובמוצרים שעשויים מדגנים אלה.
מזונות רבים המכילים גלוטן מספקים סיבים מדגנים מלאים ויכולים להיות מקור מעולה לויטמינים ומינרלים. אלא, לחלק מהאנשים, גלוטן עלול לגרום לבעיות עיכול רציניות ולהוביל לתת ספיגה, אנמיה ובעיות בריאותיות רבות .
מחלת הצליאק, ששכיחותה הולכת וגדלה בשנים האחרונות, מוגדרת כמחלה אוטואימונית. מחלת הצליאק מיצגת את הדוגמה החמורה ביותר של אי סבילות לגלוטן ופוגעת בכ 1% מהאוכלוסיה.

חשוב להבחין כי מחלת הצליאק , היא אינה סוג של רגישות לגלוטן, כי אם אי-סבילות לגלוטן, אשר לא מאפשרת לאדם הסובל ממנה לצרוך שום מוצר שיש בו גלוטן כלל. בשנים האחרונות התחילו להבין שישנם מצבים בהם ישנה תגובה חיסונית לגלוטן בנוסף למחלת הצליאק. זאת אומרת בדיקת דם שלילית לצליאק אינה מלמדת כי אין רגישות לגלוטן.
5% נוספים מהאוכלוסיה עלולים להיות רגישים לגלוטן ללא אבחנה של צליאק  מצב זה מוגדר ברפואה כ"רגישות לגלוטן שאינה צליאק" (NCGS- Non Celiac Gluten Sensitivity) ובשמה האחר "אי-סבילות לגלוטן" , שמתבטאת בבעיות שונות במערכת העיכול וסיבוכים רפואיים אחרים .

 

מחקר שנעשה לאחרונה הראה שגן ה HLA  הינו החשוב ביותר לניבוי אי סבילות לגלוטן.
בקרב 99% מהאוכלוסיה עם מחלת הצליאק ו 60% מאלה הסובלים מרגישות לגלוטן (NCGS ) קיים סיכון לשאת את הגן מסוג DQ2  או DQ8  המשוייכים לצליאק בעוד שבכלל האוכלוסיה 30% בלבד.

מה יכולה בדיקת NGX-GLUTEX  לגלות ?

בדיקת הDNA   פשוטה יכולה לעזור לקבוע אם תפריט נטול גלוטן עבורך.

בדיקת NGX-GLUTEN  היא הבדיקה הגנטית המורחבת ביותר לאי סבילות לגלוטן ובודקת שש וריאציות בגן ה- HLA  לקבוע אם את/ה בעל/ת סיכון נמוך, בינוני או גבוהה לאי סבילות לגלוטן .

 

היכן זה מבוצע ?

במעבדה בחו"ל בקנדה .


כיצד זה מבוצע ?

בדיקת רוק ע"י מטוש.

 

תשובות  ?

תוך 2-4 שבועות

 

מה מגיע לך בנוסף ?

יעוץ ע"י דיאטנית .